Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

Το σωτήριο τηλεφώνημα του σκύλου.

Αντιγράφω από myday.gr:

Ένας άντρας, από την Φλόριντα των ΗΠΑ, σώθηκε όταν ο σκύλος του τηλεφώνησε στην άμεση βοήθεια. Ο κύριος Kevin Weaver... που πάσχει από διαβήτη, έπαθε κρίση με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του όμως ο σκύλος του, Belle, κατάφερε και τηλεφώνησε στην άμεση βοήθεια.

Ο κύριος Weaver είχε ακούσει για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης σκύλων, από μη κυβερνητικό οργανισμό, που ειδοποιούν το αφεντικό τους όταν πρόκειται να τους πιάσει κρίση. Γλείφοντας και μυρίζοντας την μύτη του αφεντικού τους τα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν τα επίπεδα του σακχάρου στον οργανισμό. Όταν τα επίπεδα του σακχάρου αρχίσουν να πέφτουν τότε το σκυλί αρχίζει να κλαιει και να ειδοποιεί το αφεντικό ότι πλησιάζει η κρίση.

Όταν κύριος Weaver έχασε τις αισθήσεις του, το σκυλί χρησιμοποιώντας το δόντι του πάτησε το κουμπί με το νούμερο εννιά στο κινητό του τηλέφωνο που καλούσε την άμεση βοήθεια. Ο εν λόγω άντρας είχε συνδέσει τον αριθμό εννιά να καλεί την άμεση βοήθεια. Το ασθενοφόρο έφθασε στο σπίτι λίγα λεπτά αργότερα και οι νοσοκόμοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στο ασθενή.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και σε αυτόν τον αγγλόφωνο δεσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: