Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Σκύλος έσωσε γυναίκα από βέβαιο πνιγμό.


Συχνά έχουμε ακούσει ότι κάποιος σκύλος έσωσε άνθρωπο. Από τέτοιες ειδήσεις είναι γεμάτες οι εφημερίδες και το διαδίκτυο. Για αυτό το λόγο επέλεξα μία είδηση που ακούγεται απίστευτη: ένας σκύλος έσωσε το αφεντικό του όταν αυτό κόντεψε να πνιγεί από ένα κομμάτι φρούτου.

Η είδηση από το Fox News και στα ελληνικά από Pathfinder.
Από βέβαιο πνιγμό σώθηκε 45χρονη η οποία τρώγοντας ένα μήλο, ένα κομμάτι του φρούτου έφραξε το λαιμό της και η γυναίκα άρχισε να πνίγεται. Ο σκύλος της βλέποντας πως κινδυνεύει, χρησιμοποίησε τη μέθοδο Heimlich και την έσωσε.
Ενα γκόλντεν ριτρίβερ διέσωσε την 45χρονη ιδιοκτήτριά του ΝτέμπιΠάρκχερστ από βέβαιο πνιγμό εφαρμόζοντας τη μέθοδο Heimlich. Όπως δήλωσε η διασωθείσα, την περασμένη Παρασκευή έτρωγε ένα μήλο όταν ένα κομμάτι του φρούτου έφραξε το λαιμό της και η γυναίκα άρχισε να πνίγεται. Ο Τόμπι, όπως φωνάζει τον σκύλο της, βλέποντάς την να κινδυνεύει πήδηξε πάνω στο στήθος της με δύναμη και την έριξε κάτω, με συνέπεια το κομμάτι του φρούτου να φύγει από το λαιμό της. Στη συνέχεια άρχισε να της γλύφει το πρόσωπο για να μηνλιποθυμήσει. Η Πάρκχερστ, που ζει στην πόλη Κάλβερτ δήλωσε ότι οΤόμπι δεν έπαιζε αλλά προσπάθησε να εφαρμόσει τη δική του εκδοχή της μεθόδου διάσωσης Heimlich. "Το επόμενο πράγμα που ξέρω είναι ότι ο Τόμπι σηκώθηκε στα πίσω του πόδια και ανέβασε τα μπροστινά του πόδια στους ώμους μου. Με έριξε κάτω με την πλάτη κι άρχισε να πηδά με δύναμη ρυθμικά πάνω στο στήθος μου", είπε η διασωθείσα.
Τώρα η 45χρονη κοσμηματοπώλης αναρρώνει από τον πνιγμό αλλά και από τους μώλωπες που προκάλεσε ο Τόμπι στο στήθος της και στοστομάχι της.

30 Μαρτίου 2007, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: